2015. november 8., vasárnap

80's-90's Buli a Remixben

2015.11.06-án Budapest egyik neves szórakozóhelyén a Remixben 80-as 90-es éveké volt a főszerep. Dj Dominique által felcsendültek olyan dalok is, melyek mára már talán feledésbe merültek. Csak, hogy a magyar előadóktól említsek néhányat. Volt többek között : Dolly Roll, Zoltán Erika, Neoton Família, TNT, Ufó és még sorolhatnám.. A külföldiektől felcsendült C.C Catsh fantasztikus hangja, Dr.Alban, a felejthetetlen Abba slágerek, Depeche Mode és Haddaway sikeres slágere a What is love. Számomra egy élmény volt azt látni, hogy a fiatalok és az idősebbek egyaránt buliztak ezekre a zenékre. Azt mondanom sem kell, hogy rengeteg ember gyűlt össze erre a kis időutazásra. Bátran nevezhetjük így, mert a 80-as évektől indulva a 90-es éveken át eljutottunk a mai zenékhez is,                                                                    melyek talán a fiatalok körében népszerűbbek.

Várkonyi Attilát (Dj Dominique-ot) kérdeztem ezzel az eseménnyel kapcsolatban:

Neked,mint neves dj-nek, aki több fesztiválon és szórakozóhelyen lépsz fel. Milyen érzés, hogy egy 80-as évek elnevezésű bulin a közönség egyöntetűen énekli a régi slágereket, melyek "születésekor" a bulizók egy része talán még nem is élt!? 
Dominique: Gyakran megkérdezem a fiatalokat egy ilyen rendezvény kapcsán, hogy honnan a fenéből ismerik a régi nagy slágererek. Általában azt a választ kapom, hogy a szülőktől. De mivel a Retro elég népszerű most már „hál istennek”, így gyakran hallják szórakozóhelyeken is. Nagyon jó érzés, hogy az idősebb korosztály mellett a fiatal generáció is ismeri és szereti azokat a dalokat, melyek még születésük előtt íródtak, de mostanában egyre nagyobb igény van rájuk.

Mivel felcsendültek mai zenék is, ezért kíváncsian kérdezem Tőled. Melyik korszak áll közelebb a szivedhez? A régi dalok vagy most már elmondhatjuk, hogy a maiak is? Melyiket játszod szívesebben?
Dominique: Erre azért nehéz választ adnom, mert mindegyik korszak közel áll hozzám és meg van a maguk varázsa. A 80-as évek zenéiben a dallam ami nagyon tetszik. A 90-es évek azért, mert számomra és a Magyarok számára a reményt jelentik. Mindannyian hittünk egy sokkal jobb, szabadabb világban. A 2000-es utáni zene pedig a modernségével és a dinamikájával szeretette meg magát! Én azt játszom, amit a közönség kér egy-egy buliban, hiszen ők a fontosak, hogy mit szeretnének.

Kaptál esetleg már valami visszajelzést erről a bulirol? Milyennek találták a bulizók ezt a kis időutazást?
Dominique: Általában reggel, mikor felébredek 20-30 üzenet vár, különböző ilyen alkalmazásokon keresztül. Mindig írják, hogy „jó volt a buli”, „aranyos voltál”.. stb .. Persze a negatív kritikákra is kíváncsi vagyok mindig, hiszen azok alapján tud az ember fejlődni, változtatni, hogy még jobb legyen abban amit csinál és még jobban szeressék azt.

Az éjjel folyamán ismét hallhattam Dominique-ot énekelni illetve rappelni. Szórakoztatta a közönséget, de nem csak a zenékkel, hanem puszta jelenlétével is. Imádják őt bárhova is megy, lehet az egy nagy fesztivál vagy csupán egy kisebb szórakozóhely, mindig teltház fogadja. Szerintem ez is bizonyítja, hogy valóban szeretik munkásságát. Ő az a személy aki kijön a dj pult mögül és eleget tesz a kérésnek, mikor fotózkodni szeretnének vele. Mindig mosolyog és örül, ha ismerős arcokat lát a buliján. Száz szónak is egy a vége... Engem mindig meg tud győzni arról, hogy a következő buli is ugyan olyan felejthetetlen és szuper lesz, mint az előző. Érdemes egyszer elmenni és tombolni vele valahol.

M.M

0 Megjegyzés:

Megjegyzés küldése