2017. január 13., péntek

Te is kpopperségben szenvedsz?

Nem csak külföldön, hanem Magyarországon is futótűzként terjed egy teljesen új zenei vonal, ami nem más, mint a Koreai popzene. Dél-Korea nem csak a Samsung és az LG márkanévről ismert világszinten, hanem kitűnik a vegyített zenei stílusával is, ami az R&B-n alapszik és érzelmekkel vegyített kdrámáival. De ez miért csábítja függőségre az embereket, akik belehallgatnak? 

Koreában számtalan olyan ügynökség létezik, amelyek idolokat próbál meg foglalkoztatni, és a csúcsig repíteni. Mielőtt a hivatalos debütálás megtörténne, a cég 3-4 évig foglalkoztatja gyakornokként őket, hogy mindent eltudjanak sajátítani. Az ügynökség kezdetben egy bizonyos koncepciót választ a csapatának, ami szerintük a legjobban megfogja majd a nézőközönséget. Sokan az aranyos, míg mások a rossz fiús stílus felé veszik irányt. 

A lehengerlő produkcióik mellett, a hallgatóságot főként az előadók személyisége fogja meg. Tele vannak ambícióval, jókedvvel, szeretettel és imádják, amit csinálnak ezt a ragadós érzést telekommunikációs eszközökön is sikerül átadniuk. „Olyan tulajdonságaik vannak, amik nekünk nincsenek. Ők nem szerények, nem játsszák meg magukat! Tiszteletteljesek és őszinték, emellett minden alkalommal őszintén megmondják a véleményüket. Mások a szokások, a kpopról csak annyit, hogyha egyszer a világába kerülsz, többet nem szabadulsz, sőt nem is akarsz majd!” – vallott egy zenei rajongó.

H.V

0 Megjegyzés:

Megjegyzés küldése