2016. május 27., péntek

Sztárok is összefognak az elveszett gyermekekért

2011-ben indult el az Ezer Lámpás Éjszakája civil kezdeményezés. Célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a gyermekeltűnések, illetve az elveszett gyermekek felkutatásának fontosságára. Minden évben az ország különböző pontján megrendezésre kerülő rendezvény mellett, a szervezők a program részeként meghonosították az úgynevezett tejes doboz akciót, amelynek segítségével már több tucat fiatalkorút sikerült megtalálniuk.

"Ha nem tudod megmenteni az emberiséget, ments meg egy gyereket!"
/Kárász Róbert, a program ötletgazdája/

Idén 2016. Május 29-én az ország 12 városában kerül megrendezésre a kezdeményezés. Az egész napos rendezvényen rengeteg színvonalas programokkal találkozhatnak az érdeklődők. A gyermekeket lufihajtogatás, arcfestés és légvár várja, az idősebb korosztály számára pedig civil sátrakban felvilágosító programokkal és tanácsadással nyújtanak segítséget a gyermekeltűnésekkel kapcsolatban, illetve látványos rendőrségi bemutatóra kerül sor. A hazai könnyűzenei élet meghatározó szereplői is csatlakoztak az összefogáshoz. A kezdeményezés keretein belül több, mint 60 előadó lép színpadra. A rendezvény szenzációja, hogy minden helyszínen egy időben 12.000 világító léggömb száll a magasba az eltűnt gyermekekért. 

Okostelefonoddal is követheted az eseményt 
Teljesen újdonságnak számít, hogy a MinDig TV Applikáció élő közvetítésének segítségével, bárki betekintést nyerhet a budapesti rendezvény műsorába. Az adás alatt lehetőség adódik végigkísérni a fellépő zenészek előadását, illetve a világító léggömbök felengedését is. 


A rendezvényről bővebben az Ezer Lámpás Éjszakája honlapján tájékozódhat. 

S.N

0 Megjegyzés:

Megjegyzés küldése