2015. november 26., csütörtök

A rajongók két év után is visszavárják Juttát

 A Josh és Jutta formáció tagjai 2005-ben, pontosan 10 évvel ezelőtt kezdték el a közös munkát. Szarvas József „Josh” producerként tevékenykedett, Szeibert Judit „Jutta” pedig több válogatáslemezen szerepelt vokalistaként. Ennek köszönhetően, egy dal felvételén futottak össze, és hozták létre a formációt. Évekig töretlen sikereknek örvendő duó hatalmas népszerűségre tett szert, rengeteg díjat és elismerést bezsebeltek az évek alatt. 8 év után mégis elváltak útjaik..

EGY BALESET VETETT VÉGET A PÁROS KÖZÖS PÁLYAFUTÁSÁNAK?
Josh és Jutta útját több alkalommal kísérték balesetek. 2008-ban karrierjük fénykorában egy fellépésre tartva elütöttek egy közel 800 kg-os szarvasbikát. Az autójuk totálkárosra tört, csupán a biztonsági övnek köszönhetően nem lett halálos kimenetele a történteknek. Bár így sem úszták meg „karcolások nélkül”, hiszen a csattanás következtében Jutta agyrázkódást kapott, Josh pedig egy időre elvesztette a hallását. Ekkor nagy volt az ijedség a páros életében, hiszen majdnem a zenei karrierjük is végérvényesen lezárult.

Sajnos a szerencsétlenségek addig-addig kerülgették a mindennapjaikat, míg 2013 Februárjában a formáció női tagja súlyos balesetet szenvedett. Édesanyjával boltba tartottak, amikor a zebrán áthaladva elgázolták őket, mind a ketten nagyon súlyos sérüléseket szenvedtek. Jutta nyílt lábszártöréssel és zúzódásokkal teli arccal került kórházba, azonnal meg kellett műteni, míg édesanyja több napig kritikus állapotban feküdt az intenzív osztályon. A hírek szerint, az énekesnő lelkileg hosszú ideig nem tudta feldolgozni ezeket a megrázkódtatásokat. A csapat frontembere, Josh a baleset után fél évet adott neki, hogy legyen ideje a felépülésre és kiheverje a történteket. Az idő lejártával Jutta mégis arra a döntése jutott, hogy nem szeretne tovább reflektorfényben lenni, inkább visszavonul. Többen csak találgatnak és nem értik, hogy mi okból kifolyólag jutott erre az elhatározásra. „Nem értem a döntését.. Úgy gondolom, hogy erre az egészre csak tőle kaphatunk ésszerű magyarázatot! A fellépések alkalmával látszott, hogy élete a színpad és az éneklés. Egyszerűen.. nem értem!” – mondta Mária, aki már kezdetek óta nyomon követi a páros pályafutását. Úgy gondolja, hogy a dalok Jutta nélkül teljes egészében elvesztik a varázsukat.

HAMAR MEGTALÁLTA JUTTA "UTÓDJÁT"
A baleset után Josh egyedül folytatta a zenélgetést, majd a Megasztár ötödik szériája egyik felfedezettjét Lakatos Yvettet választotta partneréül. A régi dalok mellett egy új közös szerzeményük is megjelent „Így volt ez” címmel. A rajongók között ekkor megoszlottak a vélemények, hiszen többen nagyon nehezen fogadták el az új felállást. „Nagyon szerettem őket! Jutta nagyon kedves és tehetséges, Joshsal pedig kiegészítették egymást a színpadon!” – mondta Bettina.



Egyébként köztudott, hogy az énekes több szóló dalt is készített, ami szintén nagy nézettségnek örvendhet a videó megosztó oldalakon. A „Félember” című dalát Jutta balesete előtt dobta piacra, ekkor már felröppentek olyan pletykák, hogy egyedül folytatja, de természetesen ennek nem volt valóságalapja. Külföldön már trendnek számít, hogy egy együttesen belül a tagok néha megjelennek egy-két szóló dalban is, úgyhogy valószínűleg az énekes így szeretett volna az eddigieknél is nagyobb sikereket elérni.. ha lehet már hova, hiszen Magyarország egyik legsikeresebb formációjaként tekintettek a párosra.

CSAPATTALÁLKOZÓ A MARGITSZIGETEN
A baleset után pár hónappal az énekesnő még a történtek hatása alatt állt, mégis fontosnak tartotta, hogy ne szakítsa meg a kapcsolatot azokkal a személyekkel, akik még a nehéz időszakban is mellette álltak. Ezt igazolja az is, hogy a rajongói tábor kisebb csoportja egy találkozót szervezett Budapest szívében, a Margitszigeten. A formáció női tagja is ellátogatott erre az eseményre, ahol rengeteget mesélt a csapatnak. „Nagyon jól éreztük magunkat. Amint megérkeztünk mosolyával fogadott minket, nagyon közvetlen volt mindenkivel.” – kezdett bele Gergő és Szandra. Ők Szentendréről látogattak fel a nagyvárosba csak amiatt, hogy újra lássák az énekesnőt. Elmondásuk szerint a találkozón Jutta egész délután a balesetéről mesélt. A szomorú téma mellett természetesen volt lehetőség a nevetgélésre is, egy kis fagyizásra, szóval nagyon jó hangulatban telt a délután. „Itt még nem volt szó arról, hogy abbahagyja a karrierjét. Nagyon sajnálom, hogy így alakultak a dolgok, de úgy gondolom, hogy ezen, mi rajongók tudunk változtatni. Hiszek benne, hogy egyszer visszatér!” – mondta Szandra. Sajnos arról bővebb információt nem sikerült megtudnunk, hogy a zenei világba való visszatérés szerepel-e Jutta terveiben. Egyelőre a rajongóknak be kell érniük Joshsal és a szóló dalaival, amelyek már egyre nagyobb sikereket érnek el.

Ezúton is nagyon köszönöm Győri Bettinának, Márkus Máriának, Bosznai Alexandrának és Borda Gergőnek, hogy segítségemre voltak a cikk megírásában!

S.N

0 Megjegyzés:

Megjegyzés küldése