2016. november 17., csütörtök

Dobrády Ákos egy romantikus randevút töltött el Tatabányán - Interjú

Hazánk egyik legsikeresebb és legnépszerűbb zenekara, az idei országos turnéjuk keretein belül - már második alkalommal - látogatott el Tatabányára. A Vadorzó szórakozóhelyen sikerült elcsípnünk őket, ahol egy rövid interjú keretein belül válaszoltak pár kérdésünkre.


Idén már több alkalommal jártatok Tatabányán fellépni. Az itt töltött idő alatt, volt alkalmatok megtekinteni a város nevezetességeit?
Ákos: Nem volt alkalmunk, mert szinte mindig éjszaka lépünk fel, úgyhogy ilyenkor nincs idő arra. Egyébként én pár évvel ezelőtt voltam itt Tatabányán és felmentem a Turul madárhoz egy romantikus randevú keretein belül. Inti: És jó volt? Ákos: Igen, jó volt. 

Mi a véleményetek a Vadorzó szórakozóhelyről? 
Ákos: Csak jó véleménnyel vagyunk, legfőképp ami a látogatókat illeti. Nagyon jó kis buli volt, jól éreztük magunkat. Bármikor szívesen jövünk újra.  

Köztudott, hogy Ákos a „Be a Spark” online tehetségkutató versenyén, az egyik szakmi zsűri székében foglalsz helyet. Mennyiben másabb ez, mint a megszokott versenyek? 
Ákos: Lényegében csak annyiban különbözik, hogy online és nincs előszűrés. Aki beküldi a demó felvételét vagy bármilyen hanganyagát, azt örömmel fogadjuk, és mindegyik produkció nyilvánosságot fog kapni. 

Volt már olyan produkció, ami valami oknál fogva jobban elnyerte a tetszésed, mint a többi? 
Inti: Persze, az enyém! 
Ákos: Nyilván van egy szakmai zsűri, aki pontozza a produkciókat, és ez általában nem nyilvános. Szerencsére már az elején is elindult a dolog, nagyon sok tehetséges énekessel és zenekarral találkoztunk. 

Milyen érzés zsűriként részt venni ezen a versenyen? 
Ákos: Hát néha fájdalmas a fülnek, néha viszont nagyon kellemes. Amikor olyan arcok tűnnek fel, akik tehetségesek ebben a dologban, azokat jó meghallgatni és öröm látni. 

Milyen szempontok alapján pontozod a produkciókat? 
Ákos: Hát nézzük az eredetiséget, hogy mennyire jó az énekes, szóval több szempontot figyelembe veszünk. 

Mit tanácsolnátok a jelentkezőknek, vagy azoknak, akiknek a terveik között szerepel a zenei hivatás? 
Ákos: Kitartás mindenképp. A régi világ arról szólt, hogy a kiadók és a rádiók eldöntötték, hogy mit hallgatnak az emberek. Ma már mindenki egyénileg maga döntheti el, ezért aztán óriási lehetőség nyílt arra, hogy mindenki eljusson a közönséghez. Én azt gondolom, hogyha a produkció jó és működik, az utat is tör magának. 

Mit gondoltok, mi kell ahhoz, hogy valaki a csúcson maradjon? 
Inti: Nagyon-nagyon sok munka! Kitartás! 
Ákos: Hát így dióhéjban nem? – Igaza van Intinek, nyilván nagyon sok munka az, ami meghozza a gyümölcsét. Én azt gondolom, hogy minden zenekarnak van egy olyan időszaka, amikor kiírja magából a nagy slágereket. Ha ebből van egy jó mennyiség, akkor az hosszú évtizedekig kitart.  

Mit üzennétek a Pop-Hopp Extra követőinek? 
Ákos: Azt, hogy továbbra is kövessék figyelemmel az oldalt, hiszen sok érdekességet tudhattok meg. Például, hogy az éjszaka leple alatt – miközben mi itt fellépni járunk -, milyen nevezetességeket látogatunk meg. 
Inti: Például, a Turul madár!

0 Megjegyzés:

Megjegyzés küldése